Udenrigspolitik

Dansk udenrigspolitik skal handle om at fremme Danmarks interesser i en global verden. Det er med andre ord nationale interesser, der skal være udgangspunkt for vores internationale relationer.

Danmark ud af FN
Nye Borgerliges Ungdom stiller sig stærkt skeptisk over for alle overstatslige organer. Et af disse, der på ingen måde tjener Danmark, er FN. FN er et globalistisk projekt som er gennemsyret af værdirelativisme og universalisme, uden respekt for kulturelle forskelle og landenes selvstændighed.

I nyere tid har vi også set mange eksempler for FNs hykleri, bla. ved at holde hånden over nogle af de mest tyranniske og løgnagtige lande, både i menneskerettighedsrådet og WHO. Af disse årsager, samt utallige andre, bør Danmark melde sig ud af FN.

Politik til støtte for H.M. Kong Konstantin 2. af Grækenland og dennes ret til sin trone
Huset Glücksborg er Grækenlands kongeslægt og har været det siden 1863, hvor Prins Vilhelm til Danmark blev Georg 1., Konge af Hellenerne. Grækenlands politiske udvikling i det 20. århundrede var tumultarisk, og medførte ulykkeligvis, at kongefamilien måtte flygte fra militærstyret i 1967. Juridisk blev monarkiet afskaffet efter en åbenlyst kontrolleret og ugyldig folkeafstemning, der efter militærjuntaens fald fulgtes op af endnu en farce af en folkeafstemning, hvor H.M. Kong Konstantin end ikke fik lov til at vende tilbage til landet for at tale for genindførelsen af monarkiet – desuden bevirker ulovligheden af den første folkeafstemning, at monarkiet ikke skulle være betragtet som afskaffet, men som stadig i eksistens, frem for at der skulle være tale om en ’genindførelse’ af det.

De historiske forbindelser mellem Danmark og Grækenland og vores kongefamilier taget i betragtning, erklærer NBU hermed vores støtte til D. M. Kong Konstantin 2. og Anne-Marie. Vi mener, at det bør være en del af Danmarks udenrigspolitik, at arbejde for deres genindsættelse som Grækenlands konge og dronning og fortsætte støtten til dem og deres efterkommere.

Danmark bør slutte sine militære aktioner i mellemøstlige og nordafrikanske lande
I 1956 har en FN-styrke, for første gang, danske soldater udstationeret på Gaza-striben. Siden dengang har danske soldater været udstationeret i lande som Afghanistan, Irak og Libyen, med formålet om at sprede vestlige værdier om frihed og demokrati.

Det er dog en kendsgerning at der siden Danmarks deltagelse i 1956, ikke er indført noget der tilnærmelsesvis ligner hverken frihed eller demokrati.

I Nye Borgerliges Ungdom mener vi ikke at der skal ofres flere danske soldaters liv på uopnåelige mål, som bl.a indførelse af demokrati i Mellemøsten og Nordafrika. Det står klart, at den islamiske ideologi er fuldstændigt uforenelig med vestlige værdier og vi bør slutte alle militære aktioner i disse områder.

Anerkendelse af Taiwan
Danmark fører ligesom langt hovedparten af verdens lande, herunder EU-landene og USA, en ét-Kinapolitik. Det vil sige, at Danmark anerkender Kina og ikke Taiwan, og Danmark har derfor ikke diplomatiske forbindelser med Taiwan. Kina stiller som krav til diplomatiske relationer, at landet anerkender Taiwan som værende kinesisk territorium. Vi i NBU anerkender Taiwan som en nation separat fra Kina. Diplomatiske relationer til Taiwan skal derfor etableres, uanset Kinas krav.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.