Skolevalg mærkesag #2 - Hårdere straffe

Skolevalg mærkesag #2 - Hårdere straffe

Vold, overgreb og voldtægter og nogle af de mest forfærdelige forbrydelser, man kan blive udsat for. Ikke bare i gerningsmomentet, men i særdeleshed også i tiden efter forbrydelsen, hvor de fleste ofre lever med psykiske lidelser såsom angst og depression. Derfor er det vigtigt, at ofret opnår en følelse af retfærdighed og oprejsning i retssystemet, ved at gerningsmanden straffes rimeligt og proportionalt, således at straffen afspejler forbrydelsens karakter og de lidelser, ofret er blevet påført.
Dette er desværre sjældent tilfældet i dag. Tværtimod oplever alt for mange ofre for vold og overgreb, at de føler sig svigtet og latterliggjort af retssystemet, fordi deres gerningsmænd idømmes alt for milde straffe.
Samtidig betyder det for ofrene, at de meget kort tid efter forbrydelsen må frygte for at møde deres gerningsmand i Netto. Eksempelvis straffes voldtægt jævnligt kun med 1,5 år, og det ses ofte, at vold ikke engang medfører fængselsstraf. Derudover prøveløslades kriminelle i almindelighed efter de har udstået 2/3 af deres straf.
Det synes vi i Nye Borgerliges Ungdom er fuldstændig utilgiveligt. Vi skal stå på ofrenes side – ikke gerningsmændenes. Vi skal sikre, at ofrene møder et retfærdigt og omsorgsfuldt retssystem, som idømmer passende straffe og giver ofrene en følelse af oprejsning og retfærdighed.
Desuden vil hårdere straffe medføre en reduktion af kriminaliteten i vores samfund, og skabe mere tryghed og sikkerhed. Dels fordi at længere fængselsstraffe betyder, at de kriminelle bruger længere tid bag tremmer afskåret fra at begå ny kriminalitet, og dels fordi at længere fængselsstraffe har en afskrækkende effekt; jo hårdere straffen er, desto mindre villig er gerningsmanden til at begå forbrydelsen og risikere straffen.
Vi skal i det hele taget afvise præmissen om, at vi straffer for at hjælpe gerningsmanden til at blive et bedre menneske. Vi skal i stedet fokusere på at straffe for at hjælpe ofret, opnå retfærdighed og opretholde lov og orden i vores samfund. Dette sikrer vi ved at straffe hårdere.
Hårdere straffe for vold og overgreb er derfor en af Nye Borgerliges Ungdoms absolut vigtigste mærkesager til skolevalget.

Se mere om hårdere straffe i denne video!

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.