EU-Politik

EUs centralisering truer i dag medlemslandenes suverænitet og egenart. Derfor skal vi have en afstemning om det danske EU-medlemskab.

Nye Borgerliges Ungdom er af den holdning, at den europæiske union er et udemokratisk og bureaukratisk institution, der undergraver dansk suverænitet – endsige dansk velstand. Vi er i Nye Borgerliges Ungdom store tilhængere af internationalt samarbejde, men mener i stedet, at vi bør finde en samarbejdsfællesskab uden for EU. Desværre mener vi ikke, at den europæiske union kan ændres indefra, som mange ellers ytrer ønske om. EU er funderet på den idé, at nationalstaterne i sidste ende skal føres til opløsning. Det er et meget farligt udgangspunkt, og EU har da heller ikke bevæget sig i andet end én retning siden stiftelsen – nemlig en stadig tættere union, hvor medlemslandene løbende fratages en stadig større grad af selvbestemmelse. I Nye Borgerliges Ungdom mener vi derfor, at Danmark bør arbejde for en koordineret udmeldelse – sammen med andre nuværende medlemslande samt lande, der i dag ikke er medlem af EU. Herefter skal vi indgå i et stærkt samarbejde med lande, der allerede i dag ikke er medlem – samt de, der måtte ønske at melde sig ud. Dette skal være bygget på princippet om mellemstatslige løsninger og fungere på en måde, der minder om det oprindelige EF.

Snus
Som følge af EU’s tobaksdirektiv blev snussalg forbudt i Danmark i 2015, og som følge af en meget bekostelig godkendelsesprocedure er salg af nikotinholdig væske til elektriske cigaretter ikke lovligt i Danmark. En lovgivning som konventionelle cigaretter er undtaget. Det virker paradoksalt, taget i betragtning, at begge produkter er væsentligt mindre helbredsskadelige end rygning. Det folkesundhedsmæssigt ideelle ville naturligvis være om ingen indtog nikotin i nogen form, men i erkendelsen af, at det ikke forekommer realistisk og rygning fortsat er en af Danmarks største dræbere burde vi omfavne lovende alternativer, der kan bidrage til væsentlig skadesreduktion – fremfor at forbyde dem. Hvis flere rygere skiftede til røgfri alternativer ville der blive sparet massere af liv. Forskningen er ikke i tvivl – for el-cigaretter estimeres det, at de er mindst 95% mindre skadelige end tobakscigaretter og for snus gælder det ligeledes at det utvivlsomt er væsentligt mindre skadeligt. Nyere forskning sår ovenikøbet tvivl om sammenhængen mellem den – sammenlignet med lungekræft – væsentligt mindre fatale bugspytkirtelkræft og brug af snus. Vi kunne også bare kigge til Sverige, hvor langt færre ryger, mens en meget stor del af befolkningen indtager snus – og lungekræft er væsentligt mindre udbredt og dermed dødsfald som følge af tobaksforbrug.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.