Skolevalg mærkesag #3 - Afskaf arveafgiften

Skolevalg mærkesag #3 - Afskaf arveafgiften

I Nye Borgeliges Ungdom synes vi, at det er amoralsk og forkert at beskatte døde familiemedlemmer. Dødsfald er i forvejen en hjerteskærende, tragisk og svær situation for den efterladte familie. Når et familiemedlem dør, skal familien derfor få ro og mulighed for at mindes den afdøde i fred. Det er kynisk og uacceptabelt, at vi trækker familier igennem bureaukrati, papirarbejde og samtaler med det offentlige om at overdrage en betydelig del af arven til staten, når en elsket er gået bort. Det er sorg, glæde og minder om den afdøde, som går tabt, når staten kræver en del af det afdøde familiemedlems arv.

Vi mener ikke, at det skal være en indtægtskilde for staten, at familiemedlemmer går bort. Det er simpelthen urimeligt og kynisk, at der skal være en skat på at dø. Desuden mener vi, at er dybt urimeligt at beskatte arven, da pengene allerede er beskattet.

Udover arveafgiftens kynisme og urimelighed for den efterladte familie ved dødsfald, er den også et stort problem ved generationsskifte af familieejede virksomheder. Arveafgiften betyder nemlig også, at danske familieejede virksomheder skal beskattes betydeligt, når de går videre til den næste generation. Mange familievirksomheder bliver derfor tvunget til at sælge dele af eller hele virksomheden, i stedet for at lade den gå i arv til sønnike eller datter.
Det betyder også, at familievirksomhederne får svært ved at investere i og udvikle virksomheden, fordi staten fratager dem store dele af virksomhedens kapital, når den går i arv til næste generation. Det er vækst, udvikling og arbejdspladser, som går tabt. På den måde får danske familievirksomheder enormt svært ved at konkurrere med udenlandske virksomheder, der ikke hæmmes af en arveafgift.
Alt i alt er arveafgiften både urimelig og kynisk overfor de mennesker, den rammer. Og det er en hæmsko for økonomisk vækst, arbejdspladser, innovation og udvikling. I Nye Borgerliges Ungdom ønsker vi derfor at afskaffe arveafgiften.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.